• Hoogte
  0
  0
  0
  Diameter
  0
  0
  0
  Standplaats
  0
  0
  0
  0
  Kleur
  0
  0
  0
  0
  0
  Categorie
  0
 • Grote kamerplanten


  Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

  Grote kamerplanten online bestellen en kopen bij Kamerplantje.nl

  Haal de natuur in huis door grote huiskamerplanten te bestellen in onze webshop. Wij hebben een ruim assortiment prachtige grote planten, met groene bladeren die echt een blikvanger zijn als ze straks in jouw woonkamer staan. Je hoeft niet per se een ruime woonkamer te hebben om een grote plant in neer te zetten. Ook in kleinere huiskamers mag er best een bepaald accessoire prominent aanwezig zijn en een groene grote plant is daar de perfecte accessoire voor. Wist je dat naast sfeer, grote kamerplanten veel meer voordelen hebben? Het is wetenschappelijk onderzocht dat planten stress verlagend zijn. Daarnaast zijn sommige soorten luchtzuiverende planten, wat betekent dat ze schadelijke stoffen in de lucht afbreken en om kunnen zetten naar zuurstof en waterdamp. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit in de ruimte waar de plant staat.
  Vaak zijn grote planten gemakkelijk in onderhoud, omdat ze na al die tijd groeien best tegen een stootje kunnen. Er zijn dus genoeg redenen om een grote kamerplant in huis te nemen. Gelukkig kun je deze gemakkelijk bestellen in onze webshop. Combineer jouw plant met een mooie pot en je hebt in één keer jouw look compleet. Betalen gaat eenvoudig en na het afronden heb je binnen X dagen jouw bestelling in huis.

  Waar moet ik op letten als ik grote kamerplanten koop

  Heb jij al een bepaald soort grote plant in gedacht die jij wilt aanschaffen? Of weet je nog helemaal niet welke geschikt is voor jou en jouw situatie? Maak dan gebruik van onze plant calculator. Door het beantwoorden van een paar simpele vragen over wat jouw wensen zijn in een plant, kunnen wij een paar soorten voor je op een rijtje zetten. Zo hoef jij alleen nog maar uit te kiezen welke je het mooist vindt.
  Er zijn namelijk een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een grote plant. Let erop dat wanneer je een standaard plafond hebt, meestal zijn die tussen de 240cm en 250cm hoog, je voor een plant moet gaan die maximaal 2 meter hoog wordt. De pot verhoogt de plant namelijk ook. Het is het belangrijk wanneer je een grote plant hebt die veel licht wenst, dat hij op een goede plek staat zodat hij voldoende licht krijgt. Het is lastig bij een hoge plant, als de ramen in de ruimte waar de plant staat niet tot zo hoog lopen. Zo bestaat er de kans dat de bovenkant van de plant geen zonlicht krijgt en zal uitvallen.

  De beste grote kamerplanten voor op kantoor

  Planten op het kantoor brengen een natuurlijke, maar ook rustgevende sfeer met zich mee. Dit kun je natuurlijk goed gebruiken in een hectisch kantoor waar er hard gewerkt wordt door veel mensen in één ruimte. Dus je mag jouw kantoor best een beetje aanvullen met grote kantoorplanten.
  Als je planten wilt kopen voor op het kantoor, kun je het beste gaan voor planten die makkelijk te verzorgen zijn. Zo hoef je je niet constant druk te maken of ze wel genoeg water krijgen, en ontstaat er geen probleem als er een weekje niemand op kantoor is.
  De meest ideale planten voor op het kantoor zijn luchtzuiverende planten. Deze nemen namelijk schadelijke stoffen uit de lucht op en breken deze af in onder andere de wortels van de plant. Ook stoten ze zuurstof en waterdamp uit, waardoor de luchtkwaliteit in de ruimte wordt verbeterd. Dit heeft een positief effect op je concentratie en werktempo. Geschikte grote luchtzuiverende kantoorplanten zijn bijvoorbeeld de Monstera, de Dracaena en de Phoenix Canarien. Al deze planten kun je bestellen in onze webshop. Na het afronden van jouw bestelling wordt het binnen X dagen bij jou thuis of op het kantoor geleverd. 

  Grote kamerplanten voor in de schaduw

  Niet alle planten kunnen tegen dezelfde hoeveelheid licht. Sommige kamerplanten doen het super goed in de volle zon en hebben ze dat zelfs nodig, maar sommige soorten hebben liever geen direct zonlicht en zijn meer tevreden in de schaduw of in halfschaduw.
  Wil jij een grote kamerplant aanschaffen? Houdt dan rekening met de wensen van de plant. Als er niet veel zonlicht de kamer binnenkomt waar de plant komt te staan, kies dan liever voor een grote huiskamerplant die van de schaduw houdt.
  Vissenstaartpalm
  Deze bijzondere palm is een soort met een uniek blad. Het blad lijkt namelijk op een vissen vin. Deze plant doet het het best in de halfschaduw.
  De Rhapis
  Dit is een bamboeplant die zich het fijnst voelt in de schaduw. Er is geen andere kamerplant die het beter doet in de schaduw dan deze. Deze plant moet je rustig laten wennen aan eventueel zonlicht als je hem van plek gaat veranderen.
  Philodendron
  Deze bekende plant is een zeer makkelijke kamerplant in onderhoudt en doet het goed in de schaduw. Doordat hij zo’n makkelijke plant is, is hij ook ideaal voor op kantoor.

  Grote kamerplanten verzorgen

  De verzorging van een grote kamerplant verschilt sterk van het soort plant. Sommige planten zijn heel makkelijk en vragen niet veel van je, andere planten hebben iets meer aandacht nodig om gezond te blijven. Let dus altijd goed op wat de specifieke verzorging van jouw soort grote kamerplant is.
  Het voordeel van grote kamerplanten is dat ze vaak al wat ouder zijn en dus wat meer aankunnen dan hun jongere soortgenoten. Als je jouw plant de juiste hoeveelheid water geeft en op een plek zet waar hij de benodigde zonuren krijgt, zullen grote planten jarenlang mee gaan. Groeit jouw grote huiskamerplant zo groot dat hij eigenlijk niet meer past? Check dan of jouw plant tegen de kou kan. Als het een winterharde plant is, dan zou je ervoor kunnen kiezen om hem in de tuin te planten. Zo kan hij blijven groeien maar neemt hij niet meer alle plek in de woonkamer in. Een goed voorbeeld hier van de is de Chinese Waaierpalm. Deze palmsoort kan goed tegen vorst en zou het dus overleven in de tuin tijdens onze winters.

  Grote kamerplanten in mooie potten

  Bij bestelling van jouw grote plant, wil je natuurlijk ook een mooie pot. Je wilt een pot die bij de rest van het interieur past, die goed is voor de plant en een mooie uitstraling heeft. Het soort materiaal waarvan de pot is gemaakt maakt eigenlijk niet uit voor de plant, maar het is wel belangrijk dat water niet onderin de pot blijft staan. Zo blijven de wortels namelijk constant nat en zullen de wortels gaan rotten. Zorg dus dat de plant wat hoger in de pot staat, zodat het water er onder zit, of zorg dat de pot onderin wat gaatjes heeft zodat het water weg kan lopen. Zet in dit geval dan een mooie schaal onder de pot. Houdt er wel rekening mee dat grote planten steeds groter worden en dus ook verpot moeten worden. Afhankelijk van het soort moet je een plant elk jaar verpotten. Check aan de kluit of de wortels nog genoeg ruimte hebben in de aarde, of dat de wortels om elkaar heen aan het groeien zijn. Als dit het geval is, is het tijd om te verpotten. Kies voor een nieuwe pot die minimaal een 20% grotere diameter heeft dan de vorige. Zo heeft de plant weer ruimte genoeg om verder gezond te kunnen groeien.

  Bestel nu grote kamerplanten online

  Ben je er uit welke kamerplant het beste bij jou en jouw situatie past? Dan ben jij er klaar voor om van jouw woonkamer of kantoor je eigen groene jungle te maken. Bestellen van onze grote kamerplanten gaat heel eenvoudig. Onze planten komen rechtstreeks van onze leveranciers en worden dus snel en veilig vervoerd. Combineer jouw plant met een mooie geschikte pot en je hebt jouw look helemaal compleet. Bestel al jouw items en heb binnen X dagen de complete bestelling in huis.

  Terug naar producten

  Bron van inspiratie

  schaduwdoek ophangen

  Schaduwdoek ophangen

  Het goed ophangen van een schaduwdoek is belangrijk om het beste resultaat te behalen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het ophangen van schaduwdoeken. Of je nu een tuin, terras of balkon hebt, een schaduwdoek kan een handige toevoeging zijn om bescherming te bieden tegen de zon. Maar hoe […]


  Lees artikel

  Bescherm jouw auto tegen alle weersomstandigheden met een carport in Tilburg.

  Bent u op zoek naar een manier om uw auto te beschermen tegen alle weersomstandigheden? Dan is een carport de perfecte oplossing voor u! Met een carport kunt u uw auto beschermen tegen regen, sneeuw, hagel, UV-straling en ander slecht weer. Het biedt niet alleen bescherming, maar kan ook uw auto koel houden in de […]


  Lees artikel

  De meest goedkope en duurzame energiebronnen

  Duurzame bronnen van energie zijn belangrijk omdat ze onuitputtelijk zijn, schoon zijn en geen schadelijke gevolgen voor het milieu hebben. Daarnaast zijn duurzame energiebronnen veel efficiënter dan fossiele brandstoffen en kunnen ze helpen bij het verminderen van het energieverbruik. Als we duurzame bronnen van energie gebruiken, kunnen we het milieu en onze portemonnee beschermen. Een […]


  Lees artikel

  4 Voordelen van glazen balustrades

  Balustrades worden in veel gebouwen en huizen gebruikt voor het beveiligen en ondersteunen van balkons, trappen en veranda’s. Hoewel er verschillende materialen kunnen worden gebruikt om een opvallende en een functionele balustrade mee te ontwerpen, is de glazen balustrade de afgelopen jaren vanwege een aantal voordelen extreem populair geworden.   In deze blog bespreken we een […]


  Lees artikel
  Kamerplanten met unieke bladeren

  Bescherm je planten: 5 tips voor het kopen van zonwering

  Omdat er zo onwijs veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig om deze te snel uit te kiezen. Het grote aanbod geeft je de kans om exact het type zonwering te kopen dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Echter, door dit grote aanbod raak je soms ook verdwaald in welke zonwering nou […]


  Lees artikel
  Wereldkaart Mos

  3 redenen waarom je een moswand op kantoor moet hebben

  Je hebt het vast weleens gezien op kantoor of misschien zelfs bij iemand thuis. Een moswand is een van de nieuwste trends op het gebied van interieurdesign. Door mos aan te brengen aan de muur krijg je een prachtige, en unieke look bij jou op kantoor. Wij geven je een aantal redenen waarom je een […]


  Lees artikel
  Kamerplanten met unieke bladeren

  5 kamerplanten met de meest unieke bladeren

  Planten met een unieke uitstraling In de hele wereld zijn er honderdduizenden soorten planten met ieder een unieke uitstralingen. […]


  Lees artikel